Hoe naar een nieuwe job zoeken als je al een job hebt?

Het kan heel moeilijk zijn om een nieuwe job te vinden als je al ergens aan de slag bent. Je moet niet alleen vacatures bekijken, maar ook jouw CV in orde brengen, een sollicitatiebrief schrijven en als alles lukt nog gaan solliciteren ook. Als je al aan de slag bent, is dit allemaal moeilijk te combineren. Daarom geven we hier enkele tips mee

1. Stel een planning op

Omdat je voor het merendeel van je tijd al bezig bent met je werk, moet je tijd vinden om alles te regelen voor die nieuwe job. Daarom is het belangrijk dat je voor jezelf opstelt wanneer je alles in orde gaat brengen. Zo zorg je ervoor dat de zetel niet de bovenhand haalt van het vinden van jouw droomjob.

2. Wees kieskeurig

We weten niet wat de reden is waarom je een nieuwe job zoekt. Maar neem zeker geen overhaaste beslissingen om maar van die huidige job vanaf te zijn. Je bent uiteindelijk op zoek naar verbetering.

3. Vertel het niet tegen iedereen

Je kan best niet tegen iedereen op het werk gaan vertellen dat je op zoek bent naar een nieuwe job. Want hoe hard je iemand ook vertrouwt, een verhaal doet snel de ronde. Zodra je die nieuwe job hebt vertel je het best eerst aan je baas en laat het daarna pas aan de anderen weten.

4. Blijf vriendelijk

Vergeet nooit dat de job die je nu hebt, degene is die voor een inkomen zorgt. Zeker wanneer je op een sollicitatie gevraagd wordt waarom je op zoek bent naar een nieuwe job, antwoord dan met respect. Je huidige job door het slijk halen gaat geen indruk maken op je nieuwe baas. Het zou je vaak ook verbazen hoe klein de wereld is. Het zou niet de eerste keer zijn dat het nieuwe bedrijf jouw huidige baas goed kent.

5. Hou de boel gescheiden van elkaar

Laat het nooit zover komen dat je huidige job lijdt onder je zoektocht naar een nieuwe. Vergeet namelijk niet dat je dat inkomen altijd goed kan gebruiken. Als je toch tijdens je werkuren aan je toekomst wil timmeren, gebruik dan je pauzes om het nodige opzoekwerk te doen of telefoontjes te plegen.

Als je deze 5 tips in acht neemt tijdens jouw zoektocht, dan gaat de overgang er veel gemakkelijker uitzien. Wij wensen je alvast veel succes!

 

Share
Dit bericht is geplaatst in Sollicitatietips, Uncategorized, Vacatures & Jobs. Bookmark de permalink.