Met het openbaar vervoer naar je werk

Met het openbaar vervoer naar het werk gaan heeft tal van voordelen, we hebben deze even voor je opgelijst:

Openbaar vervoer

Niet meer gefrustreerd in de file staan

Je kent het wel, ‘s morgens een uur in de file staan. Met de trein zijn deze al perfect te vermijden. Ook is het aangenamer om met de bus in de file te staan waar je ondertussen nog met andere kan praten of een dutje kan doen.

Je bent ecologisch verantwoord(er) bezig

Het openbaar vervoer is uiteraard ook veel beter voor het milieu. Je hebt namelijk veel meer mensen in één bepaald voertuig en zo minder uitlaatgassen die de oorzaak zijn van de opwarming van onze aarde. De Lijn is momenteel ook al bezig met de aanschaf en gebruik van hybride bussen die deze uitlaatgassen helemaal moeten laten verdwijnen.

Je bespaart geld

Diesel en naft worden duurder en duurder. Iedereen weet wel dat het even pijn doet aan de portemonnee als je je auto weer een volle tankbeurt geeft. De abonnementen voor trein en bus vallen  meestal veel voordeliger uit en worden ook vaak terugbetaald door de werkgever.

Het is vaak sneller

In een drukke stad is het openbaar vervoer meestal sneller dan de auto. De bussen en trams hebben vaak specifieke delen van de weg waar normale auto’s niet over kunnen en mogen. Zeker met de trein is het ook vaak sneller aangezien je daarbij niet in files kan terecht komen.

Je kan doen wat je wil

Als je bijvoorbeeld een half uur op de bus of trein zit kan je deze tijd zeer nuttig gebruiken door bijvoorbeeld al te werken op je laptop. Dit zal je werkdag al minder stresserend en belastend maken. Ook kan je rustig wakker worden door koffie te drinken of de krant te lezen. Zelfs als je wat wil bijslapen gaat dit ook perfect.

Share
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.