Minder werkgelegenheid in eurozone, maar verbetering in Vlaanderen

Europese vlagDe werkgelegenheid in de eurozone is gedaald, maar niet dramatisch. Het zou gaan om een kleine 0,1%, aldus Eurostat.

Volgens de cijfers van Eurostat zouden zo’n 222,9 miljoen mensen in de 27 Europese lidstaten tewerkgesteld zijn. Dat is 0,1% lager vergeleken met dezelfde periode in 2010. De sectoren die het meest in de klappen deelden waren vastgoed en de bouw (-1,2%) en de agrarische sector (-0,5%).

Op Vlaams niveau is er verbetering zichtbaar. Volgens de VDAB heeft de arbeidsmarkt zich in 2011 opnieuw een beetje hersteld, maar mogen we niet te vroeg juichen. We zitten immers nog lang niet op het niveau van voor de crisis (in 2008). In Vlaanderen kreeg voornamelijk de secundaire sector het zwaar te verduren, terwijl de publieke en tertiare sector standhielden. De VDAB registreerde in november dit jaar zo’n 27.000 werkzoekenden meer dan in oktober 2008.

Hoe de arbeidsmarkt verder zal evolueren is volgens de VDAB op dit moment nog tasten in het duister. De economische instabiliteit maken de nationale en supranationale vooruitzichten zeer onzeker.

Share
Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.