België, het land met de meeste files

We hebben in België de twijfelachtige eer van het land te zijn met de meeste files. U dacht dat de spits erg was in New York, Londen of Parijs? Nee, hoor. U verliest wel degelijk meer tijd rond Brussel of Antwerpen.

Top 10 van landen die meest last hebben van filesHet Amerikaans onderzoeksbureau INRIX bestudeerde de GPS gegevens van 100 miljoen automobilisten. Aan de hand daarvan hebben ze een Traffic Scorecard opgesteld. Daaruit blijkt dat de automobilsten in België meer tijd verloren in het verkeer dan automobilisten elders in Europa en Noord-Amerika. Zo verloor je vorig jaar gemiddeld 72 uur in de file als je elke dag naar Brussel moest, en 71 uur als je dagelijks in Antwerpen moest zijn. Er is slechts 1 stad die het nog erger doet en dat is Milaan in Italië. Maar in het algemeen genomen staat België dus toch op de eerste plaats met een gemiddelde van 53 uur filerijden.

Het onderzoek heeft zich beperkt tot Noord-Amerika en Europa. Hierdoor zijn er geen gegevens over China of India. Wij zijn alvast benieuwd of we ook dan onze eerste plaats nog zouden behouden…

Minder files door crisis

Inrix heeft overigens nog een vaststelling gedaan aan de hand van de resultaten van het onderzoek. Zo zou er een verband zijn tussen het fileleed en de economische situatie. Zo daalden de files wereldwijd met 15% en in Europa zijn er vooral dalingen waargenomen in de landen die het ergste getroffen zijn door de crisis. In Portugal was er zo een indrukwekkende daling van 49%.

We willen er echter nog even op wijzen dat de resultaten van dit onderzoek sterk verschillen van de resultaten van een onderzoek dat TomTom vorig jaar onthulde. Brussel stond toen op één en Antwerpen pas op de 46e plaats.

Share
Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.