Officiële feestdagen 2013

Morgen breekt er een nieuw jaar aan. Om alle werknemers de kans te geven dit feestelijk in te zetten, is dit ook ineens de eerste officiële feestdag. We zetten alvast even de andere feestdagen van 2013 op een rij. Zo heb je ineens iets om naar uit te kijken!

De wettelijke feestdagen van 2013

Bron: BBTK.org

Bron: BBTK.org

Dinsdag 1 januari 2013 – Nieuwjaar
Maandag 1 april 2013 – Paasmaandag
Woensdag 1 mei 2013 – Feest van de arbeid
Donderdag 9 mei 2013 – O.L.H. Hemelvaart
Maandag 20 mei 2013 – Pinkstermaandag
Zondag 21 juli 2013 – Nationale feestdag
Donderdag 15 augustus 2013 – O.L.V. Hemelvaart
Vrijdag 1 november – Allerheiligen
Maandag 11 november – Wapenstilstand
Woensdag 25 december – Kerstmis

Vervanging feestdagen op zondag

Voltijdse werknemers hebben volgens de wet op de feestdagen recht op 10 wettelijke feestdagen per jaar. De 10 dagen die hierboven opgesomd staan worden dus bij wet bepaald.

Wanneer één van deze feestdagen op een dag valt waarop gewoonlijk niet gewerkt wordt in de onderneming, moet deze vervangen worden. Dit houdt in dat voor de meeste bedrijven de nationale feestdag van 2013 vervangen zal moeten worden. 21 Juli valt immers op een zondag.

Het bedrijf mag zelf beslissen wanneer deze dag opgenomen moet worden. Meestal is dit hetzelfde voor al het personeel. Maar sommige bedrijven geven hun medewerkers de vrijheid om die dag zelf te kiezen.

Feestdagen en uitzendwerk

Ook in uitzendwerk geniet je van dezelfde feestdagen als de vaste werknemers. Als binnen de periode waarin je in dienst bent een wettelijke feestdag valt, heb je recht om deze op te nemen.

Let wel: in bepaalde sectoren wordt er op een feestdag gewoon doorgewerkt. Dit is het geval in sectoren waar werken op zondag toegestaan is (bv de horeca, distributiecentra, …).

Je hebt dan geen recht op extra premies (tenzij dit anders vastgelegd is in de CAO’s van die sector). Maar je hebt wel recht op betaalde inhaalrust.

Share
Dit bericht is geplaatst in Uitzendarbeid. Bookmark de permalink.